Szolgáltatásaink

zseder_tours_buszberles_szemelyszallitas_szombathely

Különjárat, személyszállítás

Cégünk fő profilja a különjáratú utakra szerveződő személyszállítás. 

Vállaljuk 14 és 52 fő közötti gyermek és felnőtt csoportok szállítását klímával felszerelt, nemzetközi vizsgával rendelkező, az előírt szabványoknak megfelelő, közforgalmi személyszállításra alkalmas, modern gépjárműveken, nemzetközi és belföldi utak során egyaránt.

Neoplan és Setra buszok

A Neoplan típusú autóbuszainkat a szakmán belül a buszok királynőjének nevezik.

  • Színezett, dupla hőszigetelt üvegek

  • Dönthető és szélesíthető plüssülések

  • Biztonsági övvel ellátott ülőhelyek

  • Ülésenként spotlámpa és légbefúvó

  • Légkondicionált utastér

  • Hideg-meleg italok

  • Toalett

neoplan_setra_zsedert_tours_szombathely_buszberles

UTAZÁSI FELTÉTELEK

Tisztelt Megrendelőnk vagy leendő Megrendelőnk és Partnerünk!

Az alábbiakban tájékoztatjuk Önöket a gépkocsivezetőkre vonatkozó legfontosabb hatályos előírásokról az Európai Parlament és Tanács 561/2006/EK rendelete alapján:

Munkaidő:

1 sofőr munkaideje 24 órán belül legfeljebb 13 óra lehet (a busznak a telephelytől való indulásától az oda való visszaérkezéséig), mely 15 órára hosszabbítható, ha a gépkocsivezető 3 óra megszakítás nélküli pihenőidőt tud tartani. A munkaidőbe az az idő is beleszámít, amit a gépkocsivezető nem vezetéssel tölt, de rendelkezésre áll.

Vezetési idő:

A napi munkaidőn belül 1 gépkocsivezető napi 9 órát tölthet vezetéssel, mely heti két alkalommal 10 órára növelhető. 1 gépkocsivezető folyamatosan 4 és fél órát vezethet, ez után kötelezően legalább 45 perces szünetet kell tartania.  Ha 4 és fél órán belül áll meg és nem veszi ki egyszerre a 45 perces szünetet, akkor először egy minimum 15 perces szünetet kell tartania, melyet egy minimum  30 perces szünetnek kell követnie. A második szünetnek mindenképpen legalább 30 percesnek kell lenni, függetlenül attól, hogy az első szünet meghaladta-e a 15 percet. 15 percen belüli megállás vezetésnek számít!

Pihenőidő:

Napi minimum 11 óra, melyet a gépkocsivezetőnek szálláshelyen kell eltöltenie. A pihenőidő két részletben is kivehető, az első része legalább 3 óra, amásodik része legalább 9 óraegybefüggő pihenőidő kell legyen.

Amennyiben a program nem teszi lehetővé fenti szabályok betartását, úgy két gépkocsivezető szükséges.

Két gépkocsivezető folyamatosan 21 órát tölthet vezetéssel (felváltva vezetnek), ezután 9 óra egybefüggő pihenőidőt kötelesek szálláshelyen eltölteni.

A vezetési- pihenő- és munkaidő betartásáért a gépkocsivezető felelősséggel tartozik, az időkorlátokat túllépő mozgásokat megtagadhatja.

Kérjük Önöket, fogadják megértéssel fenti számunkra is kötelező érvényű előírásokat, melyek olykor esetleges merevségük ellenére is – elsősorban az utasok érdekeit védik.